Hvilken høytrykkspyler bør du velge
 
En høytrykkspyler kan være et uunnværlig verktøy hvis du skal vaske bilen, rense landbruksmaskiner, vaske ned fjøset osv. Det finnes et stort utvalg av høytrykkspylere på markedet og det kan være vanskelig å velge den som passer ditt behov best. Vi gir deg gode råd om hvordan du finner høytrykkspyleren som passer deg. Det er hovedsakelig kombinasjonen av maskinkvalitet, trykk og vannmengde som avgjør hvilken kategori de enkelte maskinene faller inn under.

Kategorier

På P. Lindberg selger vi hovedsakelig høytrykkspylere for profesjonell eller semi-profesjonell bruk. Vi har selvfølgelig høytrykkvaskere i hobbykategorien til deg som bruker maskinen sporadisk.

Maskinene deles inn i følgende kategorier:

– Profesjonelle
– Semi-profesjonelle
– Varmtvannsspylere
– Bensindrevne
– Hobby-maskiner

PROFESJONELLE MASKINER

Kjennetegnet for denne type høytrykkspylere er at de kan levere en stor vannmengde per minutt og dermed utføre oppgaven under lavere trykk. Dermed reduseres belastningen på overflatene som renses, man oppnår fortsatt god renseeffekt. Disse maskinene egner seg spesielt godt for deg som for eksempel skal vaske ned fjøs.

Gruppen av profesjonelle maskiner deles inn i to kategorier: 32 ampere og 16 ampere.

32 ampere: Maskinene som leverer størst vannmengde krever 32 ampere sikring i sikringsskapet. Du kan velge mellom Kent høytrykkspyler 200/30L og IPC høytrykkspyler PW-C85 D2030P T.

16 ampere: Hvis ditt elektriske anlegg har sikringer på maksimalt 16 ampere, bør du velge en maskin med litt lavere vannmengde. Vi foreslår blant annet: IPC PW-C85 D1521P T og KENT 9019S.

SEMI-PROFESJONELL HØYTRYKKSPYLER

Denne typen maskiner har litt mindre vannmengde per time, men er fortsatt godt egnet for en rekke oppgaver i hverdagen.

Ta en titt på IPC PW-C85 D1915P T.

VARMVANNSVASKER

Denne typen høytrykkspylere varmer opp vannet slik at du enklere kan vaske bort fett og olje fra for eksempel landbruksutstyr, traktorer, lastebiler biler osv. Når du først har prøvd å vaske fettete og skittent utstyr med en varmtvannsvasker, vil du aldri bruke noe annet igjen.

Vårt utvalg består av to profesjonelle modeller fra IPC: Modell 1813 og Modell 1915.

BENSINDREVNE HØYTRYKKSPYLERE

Hvis du har behov for å bruke maskinen på flere forskjellige steder, for eksempel på en vaskeplass som ligger borte fra bygningene dine, kan en bensindrevet høytrykkspyler være en løsning for deg. På denne måten er du også uavhengig av ditt elektriske system. Ta en titt på vår profesjonelle maskin som leverer godt over 18 liter i minuttet eller den semi-profesjonelle med knappe 10 liter i minuttet.

Hobbymaskiner

Hvis du kun bruker høytrykkspyleren din til små oppgaver, kan en hobby-maskin være en god løsning for deg. Disse maskinene er designet for å takle små oppgaver som å vaske hagemøbler, drivhus eller lignende. Du finner to modeller i vårt utvalg. IPC 150 bar og en batteridrevet fra Makita.


Dyser

Når du bytter dyse på din høytrykksvasker, er det viktig at du velger en som passer til maskinens kapasitet. Først må den kunne tåle det antallet bar maskinen din leverer. Deretter er det veldig viktig at den passer til antallet liter vann per minutt som din høytrykksvasker gir. Dette er oppgitt i manualen og kan også stå på selve maskinen.

Hvis du ikke finner en dyse som tilsvarer nøyaktig antall liter per minutt som er angitt, kan du velge en dyse med litt større kapasitet. Tommelfingerregelen er at du maksimalt kan velge en dyse med 10% større kapasitet. Hvis du velger en dyse med enda større kapasitet, vil du miste trykk.

Vi har et bredt utvalg av dyser:


Koblinger

Det finnes tre forskjellige koblinger til høytrykkspylere

– Hurtigkobling, også kalt CN eller HT-kobling
– Skrukobling
– Høytrykkskobling i rustfritt og alm. stål
Her har du en oversigt, der viser, hvordan du kan omforme forskellige typer koblinger og gevind:
 

1/4" Hurtigkobling

3/8" Hurtigkoblinger

Skrukoblinger

KEW koblinger i stål

Nippelmuffer og brystnipler