Personvernretningslinjer

Når du handler hos P. Lindberg skal du være trygg på at vi behandler dine persondata med respekt. Personvernretningslinjene våre er beskrevet på denne siden for å forklare hvilken informasjon vi lagrer, hvorfor vi lagrer denne informasjonen og hva vi bruker det til. Vi er opptatt av ditt personvern og skal selvsagt opptre i henhold til Personopplysningsloven og Personvernforordningen, General Data Protection Regulation (GDPR).

Disse personvernretningslinjene gjelder følgende domene: https://www.p-lindberg.no

Hva er GDPR?

GDPR er EU sin Personvernforordning som trer i kraft 25. Mai 2018 i EU. Denne blir gjort til norsk lov i Lov om behandling av personopplysninger (Personopplysningsloven) som trer i kraft i juli 2018 i Norge. Formålet er å styrke personvernet, og gi enkeltpersoner tilbake kontrollen over sine personopplysninger.

De nye reglene angår alle organisasjoner som tilbyr varer og tjenester til personer i EU eller Norge eller som bruker sporingsverktøy (som cookies eller tracking-pixel) for å analysere eller overvåke brukeres adferd.

GDPR krever at bedrifter går grundig gjennom sine prosedyrer og rutiner rundt innsamling, lagring, sletting og bruk av personopplysninger.

1. Personopplysninger – hva P. Lindberg samler inn og hvorfor

En del funksjoner knyttet til vårt nettsted er kun tilgjengelig ved bruk av sporingsteknologiene nevnt nedenfor. Du står alltid fritt til å blokkere, slette eller deaktivere disse teknologiene hvis din nettleser, applikasjon eller enhet tillater dette. Dette kan i midlertid føre til at du ikke vil være i stand til å bruke alle funksjonene som vi tilbyr.

Generelt er dette teknologi som gjør det mulig å lagre relevant informasjon i din nettleser eller enhet og senere lese denne informasjonen for å gjenkjenne deg som bruker. Cookies og lignende teknologier vil såfremt det er mulig være anonymisert og tilegnet en unik id som er designet så ikke andre enn oss kan tolke dem.

Denne nettsiden samler og bruker personopplysninger for de følgende grunner:

1.1 Google analytics

Som de fleste nettsider, bruker dette nettstedet Google Analytics (GA) for å spore brukeres adferd. Vi bruker denne informasjonen for å få informasjon om hvor mange som bruker nettsiden vår, og forstå hvordan de finner og bruker nettsidene våre.

Selv om vi lagrer data slik som geografisk lokasjon, enhet, nettleser og operativsystem, så er det ingen av disse opplysningene som kan brukes av oss for å identifisere deg som person. Google Analytics registrerer også din PC sin IP adresse som kan bli brukt til å personlig identifisere deg, men dette er ikke noe Google gir brukere av Google Analytics tilgang til. Vi anser Google å være en tredjeparts databehandler (se del 2 under).

Google Analytics bruker cookies som sporingsteknologi, og mer detaljer rundt disse kan finnes på nettsiden for Google’s developer guides. Til informasjon bruker vår nettside analytics.js implementeringen av Google Analytics.

Å deaktivere cookies i din nettleser vil hindre Google Analytics fra å spore din adferd på vår nettside.

Lær mer om Google Analytics her.

1.2 Google Tag Manager

Vi jobber fortløpende med å forbedre kundeopplevelsen på nettsiden vår. En måte vi kan gjøre dette på er å bruke Google Tag Manager (GTM) for å tilby våre brukere en mer personlig tilpasset opplevelse, med målrettede kampanjer og tilbud.

Google Tag Manager er en liten kodebit (code snippet) som hjelper å oss å spore brukeradferd på nettsiden og som så gir denne informasjonen videre til vår Google Analytics konto. Dette gjør oss i stand til å analysere brukeradferd på siden, for potensielle forbedringer og optimering av siden og remarketing kampanjer.

Vi anser Google å være en tredjeparts databehandler (se del 2 under)

Lær mer om Google Tag Manager her.

1.3 Epost nyhetsbrev

Hvis du velger å motta vårt nyhetsbrev, vil eposten du oppgir til oss bli videreformidlet til Mailchimp som er vår leverandør av epostmarkedsføringstjenester. Vi anser Mailchimp å være en tredjeparts databehandler. I tillegg vil vi lagre din epost i vår egen database.

Din epost vil forbli lagret i vår database og i Mailchimp sin database, så lenge vi fortsetter å bruke Mailchimp som vår epost markedsføring leverandør eller inntil du avmelder deg listen. Dette kan du gjøre ved å trykke på avmeldingslinken nederst i nyhetsbrevene fra oss, eller ved å sende oss en epost med forespørsel om avmelding fra den aktuelle epostadressen.

Så lenge du står på vår nyhetsbrev-mottakerliste vil du jevnlig motta nyhetsbrev på epost fra oss. Disse vil inneholde rabattkoder, tilbud og nyheter fra oss.

1.4 E-post brukeradferd sporing

For å bedre forstå hvordan mottakerne av våre nyhetsbrev bruker nyhetsbrevene, sporer Mailchimp adferden knyttet til nyhetsbrevet. Dette innebærer at Mailchimp sporer om nyhetsbrevet blir åpnet, hvilke linker du klikker på, om du avmelder deg, og det blir registrert om eposten vi sender til er ugyldig.

1.5 Cookies på nettsiden

Vi vurderer informasjon innsamlet med cookies og andre teknologier som ikke-personlig informasjon. I den grad IP-adresser eller tilsvarende informasjon for identifisering er vurdert som personlig informasjon av gjeldende lovgivning, vil vi også behandle dette som personlig informasjon.

Tilsvarende, i den grad ikke-personlig informasjon blir kombinert med personlig informasjon, vil vi behandle den kombinerte informasjonen som personlig informasjon i tråd med disse personvernsretningslinjene.

Lær mer om hvilke cookies vi bruker på nettsiden vår og hva vi bruker den til her.

1.6 Innlogging

Hvis du har en innlogging for nettsiden, samler vi automatisk inn og lagrer data du oppgir på nettsiden, som for eksempel opprettelse av en konto og bestilling av varer fra oss. Vi kan også lagre hvilke varer du har lagt i handlekurven.

Se del 3 under for å lære mer om hvordan vi lagrer din informasjon og hvor lenge det blir lagret i våre databaser

2. Våre tredjeparts databehandlere

Vi bruker noen nøye utvalgte tredjeparter for å behandle dine personlige data på våre vegne, for å kunne tilby deg våre tjenester på en best mulig måte. Alle disse tredjepartene er nøye utvalgt og oppfyller kravene i Personvernforordningen, EU General Data Protection Regulation 2018 (GDPR).

For å kunne tilby deg å bruke Klarnas betalingsmetoder, er vi nødt til å dele visse opplysninger om deg med Klarna. Dette skjer bare dersom du velger Klarna som betalingsmetode. Klarna bruker opplysningene til å bedømme om du kvalifiserer til å bruke betalingsmetodene deres. Opplysningene som brukes er navn, adresse, e-postadresse, telefonnummer, betalingshistorikk samt bestillingsinformasjon slik som betalingsmetode, frakttype, bestillingsdetaljer og lignende.

Bruken av slike opplysninger reguleres i samsvar med gjeldende personvernlovgivning og Klarnas personvernerklæring.

3. Hvor lenge lagrer vi din informasjon

Vi vil lagre dine personlige opplysninger i den perioden som er nødvendig for å oppnå formålet som er forklart på vår «Samtykke side». Disse formålene inkluderer – å holde deg oppdatert på nye produkter og aktuelle tilbud, nye kataloger og aviser, tilby deg relevant markedsføring og annet.

Du er alltid velkommen til å kontakte oss om spørsmål rundt dette, eller om du ønsker at vi skal melde deg av våre lister eller slette deg fra våre databaser. Vi vil svare deg så fort vi kan (og senest i løpet av 14 dager, unntatt ved særlig vanskelige tilfeller).

4. Ved innbrudd eller lekkasje av informasjon

Skulle det bli oppdaget at noen ulovlig har brutt seg inn i våre systemer, eller våre tredjeparter sine systemer, og dermed fått muligheten til tilgang til dine personlige opplysninger, vil vi rapportere dette til alle relevante personer og myndigheter innen 72 timer etter hendelsen, hvis det er fremgår at personlige opplysninger har blitt stjålet.

5. Behandlingsansvarlig

Behandlingsansvarlig for denne nettsiden er P. Lindberg, som er en norsk avdeling av det danske P. Lindberg A/S.

P. Lindberg i Norge har organisasjonsnummer 999 616 615, og adresse:

P. Lindberg
Doneheia 62
4516 Mandal

[email protected]
www.p-lindberg.no

6. Rett til tilgang og rett til å bli glemt

Du er velkommen til å kontakte oss å du ønsker tilgang til dine personlige opplysninger vi har lagret i våre databaser. Vi vil svare deg så fort vi kan (og senest i løpet av 14 dager, unntatt ved særlig vanskelige tilfeller).

Når et spørsmål om personvern eller forespørsel om tilgang eller nedlasting er mottatt, har vi et dedikert team som vil søke å hjelpe deg. Det kan i noen tilfeller bli nødvendig å få mer informasjon fra deg for å behandle saken.

Hvis du ønsker dine personlige opplysninger «slettet», ber vi deg sende en epost til denne eposten ved vårt hovedkontor: [email protected]

7. Spørsmål rundt personvern

Hvis du har noen spørsmål eller bekymringer rundt vernet av dine personlopplysninger eller vår behandling av disse, eller du ønsker å sette frem en klage eller informere om mulige brudd på lovverket, vennligst kontakt oss på en våre adresser:

P. Lindberg
Doneheia 62
4516 Mandal

[email protected]
www.p-lindberg.no

Når et spørsmål om personvern eller forespørsel om tilgang eller nedlasting er mottatt, har vi et dedikert team som vil søke å hjelpe deg. Det kan i noen tilfeller bli nødvendig å få mer informasjon fra deg for å behandle saken.