Spar penger med LED-belysning

Et skifte til LED lys fra tradisjonelle lyskilder, som glødetråds- eller sparepærer, betyder som regel store besparelser på din strømregning. Spesielt på steder hvor belysning står på mange timer i døgnet, som eks. stallbelysning, utendørs belysning mm.

I tillegg til besparelser gir også LED et bedre og gjevnere lys for både mennesker og dyr. For deg som driver med produksjonsdyr kan forbedret lys bidra til økt vekst og trivsel.

I P. Lindbergs sortiment er de fleste LED-armaturer D-klassifiseret, som er garanti for at overflaten ikke blir over 90 grader og derfor gir deg en sikker installasjon. Vi har sammensatt utvalget med tanke på å kunne dekke behovet for sikker og stabil LED-belysning.


Vi hjelper deg med lysberegningen

Det kan være vanskelig å vurdere hvilken type LED-armatur som passer best til dine forhold. Hos P. Lindberg hjelper vi deg gjerne med å finne den løsningen som passer best for deg og ditt behov.

Med utgangspunkt i størrelse, konstuksjon og bruk av eks. stall, fjøs, garasje, verksted eller lagerhall, kommer vi gerne med en anbefaling til en LED løsning.

Alt du trenger å gjøre er å sende oss en mail på post@p-lindberg.no eller ringe oss på telefon 21 98 47 47.

Så kommer vi tilbake til deg med et tilbud om hvilken type LED lamper, antall og plassering du trenger.

 

Slik finner du selv det riktige LED-armaturet

Armaturene er delt inn i IP-klasser, IP-klassen viser hvilke miljø og brukssituasjon det enkelte produktet passer i. Her har du en oversikt som hjelper deg med å velge riktig LED-løsning.

 

Led-Armaturer

Leter du etter LED-armaturer til fjøset, hønsehuset, verkstedet, maskinhallen med mer, hvor kravet er at armaturet skal være støv- og vanntett samt tåle vannspyling fra alle sider? Da skal du velge armaturer med IP65 godkjenning. I den kategorien finner du blant annet de populære UFO-lamper, Philips Ledinaire, LIMA industriarmaturer, Farm Pro flimmerfri armaturer og en rekke andre IP 65 klassifiserte produkter.

Led-lyskaster

Er du på jakt etter en god LED-lyskaster til gårdsplassen, ridebanen, foran verkstedhallen eller lignende, hvor der er behov for en kraftig lyskaster. Da anbefaler vi at du sjekker ut Falcon LED-lyskaster som er støv- og vanntett og tåler kraftig vannsprut fra alle kanter. LED-lyskasteren er IP66 godkjent og leveres i flere styrker.

 

STØV OG VANNTETTE ARMATURER 

Skal du lyse opp miljøer som er hardt utsatt for vann og støv, hvor der er behov for at lyskildene skal motstå en kortvarig nedspyling med vann, anbefaler vi at du velger støv- og vanntette armaturer med IP-klasse 67. Du kan se dem her.

Minsk armaturer

Skal lyskilden din klare ekstremt harde miljøer som utsettes for høytrykksspyling og tåle fall fra opp til 12 meters høyde? Da anbefaler vi at du ser på de IP69 godkjente Minsk armaturer, som er støv-, vann- og ammoniakktette og tåler høytrykksspyling og høy vanntemperatur.

Styringsboks for LED-belysning

Vi kan også levere styringsboks til din LED-belysning. Du finner det her.


Skift ut dine gamle lyskilder med LED

Om du ønsker å skifte ut dine gamle glødepærer, halogenpærer eller neonrør i armaturere og lamper til mer energibesparende LED-løsninger. Da har vi et stort utvalg som blandt annet omfatter...

 

LED-lysrør

LED rør som MAS HO eller CorePro som erstatning for de gamle lysrørene.

Pære til gårdslampe

LED-pære til gårdslampe som erstatning for den gamle kviksølvpæren

Sensorpærer

ærer med lys- eller bevægelsessensor

LED-pærer med lys eller bevegelsessensor

 

LED-standard, lys, krone, spot, dimbare og dekorative

Stort utvalg av ulike typer LED-pærer. Se hele utvalget her.


 

Mer enn 80% i forskjell

Her kan du se hvor mye forskjell det er på en vanlig pære, en sparepære og en LED pære. I sammenligning med en vanlig pære, så gir en LED pære samme mengde lys, men bruker mere enn 80% mindre strøm.

Vanlige glødepærer Energipærer LED-pære

100 Watt

28 Watt

16 Watt

75 Watt

25 Watt

13 Watt

60 Watt

13 Watt

9,5 Watt

40 Watt

9 Watt

5,5 Watt

25 Watt

7 Watt

3,5 Watt


 
 

IP-klassifisering

Lamper og lykter skal ikke bare gi lys. De skal også kunne fungere sikkert i det miljøet hvor de skal brukes. IP-klassene angir lampens evne til at motstå fremmedlegemer og vann.
IP betyr Ingress Protection 

 
Partikler

0

Ingen beskyttelse

1

Beskyttet mot faste objekter med en diameter 50 mm eller mer. Eksempelvis hender eller større kroppsdeler.

2

Beskytter mot faste objekter med en diameter på 12,5 mm eller mer. Eksempelvis berøring av fingre.

3

Beskytter mot faste objekter med en diameter på 2,5 mm eller mer. Eksempelvis verktøy.

4

Beskytter mot faste objekter med en diameter på 1 mm eller mer. Eksempelvis ståltråd.

5

Støvsikker

6

Støvtett
Væsker

0

Ingen beskyttelse

1

Beskytter mot vanndråper

2

Beskytter mot vanndråper som kommer fra en vinkel på maks. 15 grader loddrett.

3

Beskytter mot regn, hvor regnen kommer fra en vinkel på maks. 60 grader loddrett.

4

Beskytter mot kraftige vannsprøyt fra alle sider

5

Beskytter mot vannståler/vannspyling fra alle sider 

6

Beskytter mot kraftig sprøyt/spyling fra alle sider 

7

Beskytter mot kortvarig nedsenkning i vann på 15-100 cm i opp til 30 minutter. 

8

Beskytter mot langvarig nedsenkning under vann

9

Beskytter mot høytrykkspyling og høy vanntemperatur
 

Obs!

Vi viser til forskrift om elektrisk utstyr § 21 som vi er pliktig til å informere våre kunder om.

Alle installasjoner ment for å kunne inngå i et fast elektrisk anlegg kan kun installeres av en registrert installasjonsvirksomhet. Elektrisk materiell som utelukkende er ment for bruk i faste teleinstallasjoner, og elektrisk materiell som forbruker selv lovlig kan installere kan være unntak.

Vil du vite mer om hva du kan gjøre selv kan du gå inn på DSB (Direktoratet for samfunnssikkerhet og beredskap) sine sider «dette kan du gjør selv». Finner du ikke det du leter etter der, anbefaler vi at du kontakter din lokale elektriker.