Glade kyr med kubørster fra HAPPYCOW

 

Vil du øke trivsel, sunnhet og produksjonen på dine dyr? Med børster fra HAPPYCOW kan du enkelt og greit forbedre alle tre.

Det er stor forskjell på de forskjellige børstene på markedet. I P. Lindberg har vi valgt å forhandle HAPPYCOW-serien fra tyske Kerbl, fordi vi mener deres børster er de beste. Alle børstene er enkle å betjene og vedlikeholde. De gir optimal børsteopplevelse for dyrene og har lang holdbarhet. Metalldelene er galvaniserte, og børstehårene er av høy kvalitet.

 

Dyrevelferd

Dyr som har tilgang til børster, er mindre stresset og opplever høyere velvære.

Sunnhet

Ved daglig bruk av børster, kan du minske forekomsten av parasitter, hudsykdommer og andre skadedyr.

Økt produksjon

Ved å minske stress og sykdom i flokken din, vil du oppleve forbedring av produktiviteten.


 

Krav til Kubørster?

P.lindberg viser til forskrift om hold av storfe hvor gjeldene regler for hold av strofe står skrevet. Du som dyreeier skal sette deg inn i gjeldene lovverk. Vi anbefaler kubørste som et tiltak som hindrer stress og som samtidig har en forebyggende effekt på dyrene.

§5 omtaler dyreeiers krav til kompetanse for forsvarlig og tilfredsstillende drift. Det er også viktig å nevne at tekniske innretninger, herunder, kubørster m.m. skal ha tilsyn minst en gang daglig, ref. §11.


VELG RIKTIG BØRSTE

HAPPYCOW-serien består av 12 forskjellige modeller og dekker de aller fleste behov. Hvilken modell som er det riktige valget for deg, vil være avhengig av hvilke dyr du har, budsjettet ditt og funksjonene du ønsker. Under kan du se og lese om de ulike modellene og hva de passer til.

 

Roterende børster

Swing-serien

Swing-serien er for deg som ønsker det beste, både i forhold til kvalitet, funksjonalitet og resultater.

Børstene i Swing-serien har en unik form hvor børstehårene er optimalt plassert for at børsten enkelt kan rengjøre dyrene fra hodet til bakdel.

Børstene er tilgjengelige fra alle sider, dreier i alle retninger og i nesten alle vinkler. Stort sett hele dyrets kropp kan børstes. Måten børsten beveger seg på er spesielt designet for gi et optimale press, så det føles behagelig for dyret samtidig som børsten rengjør effektivt. Børsten stopper automatisk ved for mye motstand, det forebygger skader på dyr og utstyr. Den varierende rotasjonen gjør også at børstehårene blir jevnt slitt, i motsetning til en statisk børste eller en børste som beveger seg en vei.

Designet er robust og holdbart for at børsten skal kunne brukes i flere timer daglig. Hver ku vil typisk bruke børsten i 10 minutter om dagen, hvis du har 50 kyr, blir driftstiden på over 8 timer hver dag. Det krever mye av motor og konstruksjon.

Kubørstens brukervennligheten har høyt fokus med enkle innstillinger og lavt vedlikeholdsbehov. Du stiller enkelt inn hvor lenge børsten skal kjøre, fra 10 til 300 sekunder også gjør børsten resten av jobben.

Swing-serien består av tre typer børster:

 

HAPPYCOW Uno

HAPPYCOW Uno er en veggmontert, galvanisert børste til voksne kyr, den aktiveres ved trykk. Børstehårene er av høy kvalitet og roterer i forskjellig retning hver gang, så holdbarheten maksimeres. Formen på børsten gjør den ekstra behagelig å bruke for dyrene og gjør rengjøringen veldig effektiv. For økt sikkerhet, stopper børsten automatisk, ved for mye motstand.

Børsten stilles enkelt inn til å kjøre i intervaller fra 10 til 300 sekunder. Du kan derfor enkelt sette den til å kjøre i det tidsintervallet dyrene faktisk bruker børsten. Du sparer både strøm og penger.

Se og les mer her

HAPPYCOW Duo

HAPPYCOW Duo er til deg som ønsker en effektiv og grundig børstning av dyrene dine. Det er en veggmontert, galvanisert børste til voksne kyr. Børsten består av to børstehoder som sørger for at dyret blir børstet på oversiden og siden samtidig. Børstene er designet for å være behagelig for dyrene med robuste børstehår og lang holdbarhet. Du kan stille inn børsten til å kjøre i intervaller fra 10 til 300 sekunder. Børstene skifter retningen jevnlig for å sikre jevn slitasje. Børsten er enkel å betjene for dyret og aktiveres ved trykk og stopper ved for mye motstand for å unngå skader på dyr og utstyr.

Se og les mer her


Manuelle børster

Hvis du har mange dyr, eller de har et stort bruksareal, kan det være en god idé å plassere ekstra børster rundt på området. Da slipper dyrene å vente på at en motorisert børste blir ledig eller at de må gå langt til en ledig børste. Disse børstene krever ikke strøm og kan dermed plasseres både inne og ute.

Hvis du ønsker et supplement til de motoriserte børstene, vil ”manuelle” børster være et godt supplement.

Stolpebørste

Stolpebørster er perfekte til både innendørs og utendørs bruk. Stolpebørstene er robuste og den galvaniserte metallkonstruksjonen tåler selv harde værforhold.

Stolpebørstene festes med bolter og kan derfor anvendes på mange typer materialer.

Stolpe Mini er 90cm høy og passer til kalver, små hester/ponnier, geiter m.m.

Stolpe Maxi er 150cm høy og passer til kyr og hester.

HAPPYCOW Free

Happycow free, er en god mellomting mellom en roterende og fast børste. Børsten er ytterst robust, har ingen motor og kan brukes både innendørs og utendørs. HappyCow Free minner mye om våre roterende børster, men dyret skal selv sørge for å dreie børsten. Dyret blir børstet og aktivisert og de fleste dyrene finner børsten stimulerende og underholdende.

Se og les mer her

Diverse børster

Denne dobbelbørsten er ytterst solid og holdbar. Børsten kan brukes av voksne kyr med ulik størrelse. De to børstene lar kuen børste rygg og side på en gang. Fjøren er så kraftig at den tåler selv et hoppende dyr.

Se og les mer her

Denne solide børsten er utrolig allsidig. Den kan brukes av kyr, kalver, geiter og hester. Børsten er spesielt egnet til å pleie hode og hals. Børsten kan monteres på de fleste steder, innen- og utendørs.

Se og les mer her